ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darp edilen iki gazi ile ailesine olaydan derin üzüntü duyduğunu, her zaman iyi ve kötü günde şehit yakınları ile gazilerin yanında olduklarını belirterek, "Vatan sevgisi, millet sevgisi, şehitlik ve gazilik makamını ve bu rütbelerin ne demek olduğunu bilmeyen kişilermiş. Milletimiz sizin değerinizi biliyor. Sizler, başımızın tacısınız. Şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi emanet olarak görüyoruz. Her zaman hizmetinizdeyiz." dedi.

Bakan Kaya, önceki gün ailesiyle seyahat ederken trafikte taciz edilen ve sığındıkları benzin istasyonunda darp edilen gaziler Muzaffer Oktay ve İbrahim Kızılkaş'ı tedavi gördükleri Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.

Ziyareti kapsamında gazi ve aileleriyle bir araya gelen Kaya, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, Oktay ve Kızılkaş'ın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da gazi olduklarını anımsattı.

Uzman Çavuş gazi İbrahim Kızılkaş ve eşi Seda Kızılkaş ile görüşen Kaya, kendilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kaya, devletin her zaman şehit yakınlarının ve gazilerin yanında olduğunu vurguladı.

Olayın tüm milleti derinden üzdüğünü ve kendisine çok sayıda telefon geldiğini anlatan Kaya, "Vatan sevgisi, millet sevgisi, şehitlik ve gazilik makamını ve bu rütbelerin ne demek olduğunu bilmeyen kişilermiş. Bunu, birkaç kendini bilmezin yaptığı bir şey olarak görün. Milletimiz sizin değerinizi biliyor. Sizler, başımızın tacısınız. Şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi emanet olarak görüyoruz. Her zaman hizmetinizdeyiz." diye konuştu.

Kaya, İstanbul'dan yeni geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Milletimiz için bu makamlar çok önemli, çok değerli. Bu vatan için can vermek, vatanın birliği ve beraberliği için gazi olmak ne demek milletimiz çok iyi biliyor. Birkaç kendini bilmez... Üzülmeyin lütfen. Biz sizinleyiz. Devletimiz her zaman sizlerle. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız her zaman sizinle. Size hizmet etmek bizim için büyük onur. İyi ve kötü gününüzde her zaman yanınızdayız."

Gazi Oktay'ın erkek kardeşi Yunus Oktay'ı kucağına alan, babasıyla görüşen ve annesinin de ellerinden öpen Kaya, gazi Kızılkaş'ın eşi Seda Kızılkaş'tan olay sırasında yanlarında bulunan iki yaşındaki çocukları Nehir Ada Kızılkaş'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Nehir Ada'nın olaya tanık olduğu için psikolojik bir destek alıp almadığını soran Kaya, bununla da ilgilenileceğini söyledi. Kaya, olayın iki yaşındaki bir çocuk için büyük bir travma olduğunu söyledi.

Darp edenlerden iki kişinin tutuklandığının hatırlatılması üzerine Kaya, sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

- "Yediğim kurşun bu kadar acıtmadı"

Gazi Kızılkaş, kendisini en çok üzen şeyin gazilik mertebesine yapılan hakaretler ile iki yaşındaki kızına saldırılması olduğunu vurguladı. Vatan içi yine gazi olmaya hazır olduğunu vurgulayan Kızılkaş, "Biz kan dökmeye değil, şehit olmaya gittik. Şehitlik nasip olmadı, gazi olduk. Yine olsun, yine gideriz. Gazi olduk ama orada yediğim kurşun bu kadar acıtmadı. Orada yediğim kurşun benim canımı bu kadar yakmadı." diye konuştu.

Darp edenlerle aralarında trafikte herhangi bir sürtüşme olmadığını aktaran Kızılkaş, "Kapılarını açtılar, bize baktılar. 'Arkadaki araca baktık.' dediler. Onlarla tek konuşmamız bu. Verdikleri ifadelerine göre de biz onları araçlarından indirerek dövmüşüz, darp etmişiz ve bunları bu halimizle yapmışız. Keşke yaşanmasıydı." dedi.

- "Arada böyle pürüzler çıkınca 'Biz kimin için böyle olduk?' diyoruz"

Darp edilen diğer gazi Oktay da bugün kontrol için hastaneye gittiğini belirterek, "Sistemde oynama yokmuş, benim boynumda vidalar var. Çünkü, olayda boynuma tekme attılar. Allah'a şükür sistem oynamamış, vidalar yerindeymiş." ifadesini kullandı.

Olay sırasında gazi ve engelli olduğunu söylediğini anlatan Oktay, "Belki durur diye düşündüm ama yumruklamaya başladı. Bir şey diyemedik, karşı da koyamadık. Benim zaten göğsümden aşağısı felç, kollarımda hareket kaybı var." dedi.

Oktay, yaşanılanlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Biz, vatan için hizmet ettik ama arada böyle pürüzler çıkınca 'Biz kimin için böyle olduk?' diyoruz. Ama biz vatan aşkına sahibiz." sözlerine yer verdi.

- "Vatanın bölünmez bütünlüğü için gazi olmuş tüm gazilerimizin yeri birdir"

Bakan Kaya, basında zaman zaman 15 Temmuz gazileri ve terör gazileri arasında ayrım olduğuna ilişkin iddiaların yer aldığını belirterek, bu tür haberlerden üzüntü duyduklarını söyledi. Kaya, "Ben Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Bakanlık olarak, bizim için bu vatanın bölünmez bütünlüğü için gazi olmuş tüm gazilerimizin yeri birdir. Hiç biri arasında ayrım yapmamız asla söz konusu olamaz." diye konuştu.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Kaya, şunları ifade etti:

"Gazilerimizin her biri, bizim için, bu vatan için şehit olmak için yola çıkmış gazi olmuş kardeşlerimiz. Onlar içinde ayrım yapmamız asla ve asla söz konusu olamaz. Tüm gazilerimiz, ayrım yapmaksızın bizim başımızın tacı. '15 Temmuz gazisi', 'terörle mücadele gazisi' şeklinde bir ayrım yapmaksızın onlara hizmet etmek bizim için büyük bir şeref. Bunu ifade etmek istiyorum. '15 Temmuz gazisi' diye ara ara ifade ettiğimizde, bir ayrım yaptığımız için bu ifadeyi kullanmıyoruz. Sadece, orada gazi olduklarını belirtme amaçlı kullanıyoruz. Aralarında, bizim gözümüzde hiçbir ayrım yok. Tüm gazilerimiz bizim başımızın tacı.

Bugün terörle mücadelemiz, kararlılıkla devam ediyor. Terörle mücadele bu şekilde devam ederken, bu şekilde 'Gaziler arasında ayrım yapılıyor' laflarını çıkaranların da kasıtlı ve maksatlı bir şekilde bu ifadeleri kullandıklarını düşünüyorum. Asla ve asla bizim gözümüzde bu vatan için yola çıkmış ve gazi olmuş kardeşlerimizin her biri ayrı ayrı çok çok kıymetli. Biz, her birine hizmet etmekten büyük bir onur duyuyoruz. 'Gaziler arasında ayrım var' diyerek, terörle mücadelemize balta vurmaya çalışanlara hizmet etmiş oluyorlar. Maalesef, bu haberleri yersiz ve mesnetsiz bulduğumu da bir kez daha ifade etmek istiyorum."