Tarihi Kentler Birliğinin Mersin’de yapılan toplantısına, Kütahya’nın Çavdarhisar, Altıntaş ve Aslanapa belediye başkanları da katıldı.

2017 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı ile başlayan Tarihi Kentler Birliği Mersin buluşmasına katılan Çavdarhisar Belediye Başkanı Halil Başer, Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut ve Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar buluşma sonrası ortak açıklamada bulundular.

3 ilçenin belediye başkanları yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler: "Tarihi Kentler Birliği’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’de olduğu gibi bölgemizde de sinerji oluşturmuş, Türkiye’deki kentlerin bu birlik sayesinde tarihi ve kültürel değerlerinin farkına varmaya başladıkları görülmektedir. Tarihi eserleri bizden önceki nesillerin ya da yabancıların eserleri diye yok etmeye çalışan bir anlayıştan bugün gördüğünüz harabe yapıları kurtarmaya çalışan anlayışa gelmiş durumdayız. Bu bilinci bölgemizde bizden sonra ki nesillere mutlaka aşılamak, aslında bu tarihi eserlerin asıl sahiplerinin kendileri olduğunu hissettirmek zorundayız." (YD - EFE)