RAMALLAH (AA) - İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı düzenlenen gösteriler sırasında 3 Filistinli gözaltına alındı.

İsrail askerleri, Beytüllahim kentinin girişinde düzenlenen gösteride lastik yakıp taş atan Filistinli gençlere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombasıyla karşılık verdi.

İsrail askerleri, olaylar sırasında aralarında Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi Hasan Ferac'ın da olduğu 3 Filistinli genci gözaltına aldı.

El-Halil, Ramallah, El-Bire ve Kalkilye kentlerinde düzenlenen gösteriler sırasında da Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylar çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul ettiğini ilan etmiş ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması için Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı.

Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasından bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri, bu gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazın yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.