HOUSTON (AA) - Dünyanın en büyük enerji konferanslarından IHS CERAWeek 2018, ABD'nin Teksas eyaletinin Houston kentinde 5 Mart pazartesi günü başlayacak.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Muammed Barkindo'nun konuşma yapmasının beklendiği konferansa, ayrıca OPEC üyesi ülkelerin bakanları katılacak.

ABD Enerji Bakanı Rick Perry, ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke ve ABD Senatosu Enerji ve Doğal Kaynaklar Komitesi Başkanı Lisa Murkowski'nin hazır bulunacağı konferansta, Amerikalı enerji devlerinden ExxonMobil, Chevron ve ConocoPhillips de üst düzey yöneticileriyle temsil edilecek.

OPEC ile Rusya'nın bu yılın sonunda süresi dolacak petrol üretimini sınırlama anlaşmasını uzatıp uzatmayacağıyla ilişkin ipuçlarının aranacağı konferansta, ABD'nin artan kaya petrolü üretimi de önemli gündem maddelerinden birini oluşturacak.

Houston'da 9 Mart'a kadar sürecek konferansta, beş gün boyunca ABD Başkanı Donald Trump hükümetinin enerji politikalarının yanı sıra küresel petrol piyasasında yeni oluşan arz-talep dengesi ve yükselişe geçen ham petrol fiyatları tartışılacak.

Pulitzer ödülü sahibi ve IHS Uluslararası Enerji Danışmanlığı Şirketi Başkan Yardımcısı Daniel Yergin konferansta moderatörlük yapacak.