Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçiye destek projeleri kapsamında yeni bir projeye daha imza atıyor. Proje kapsamında 10 baş ve altında büyükbaş hayvanı olanlara kuru yonca desteği verilecek.

Yerel tarım projelerine verdiği önemle gündemden düşmeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, çiftçiye rahat bir nefes aldıracak yeni bir projeye imza atıyor. Çiftçinin zor durumda olduğunu belirten Çerçioğlu, kuru yonca otu destekleme projesini hayata geçireceklerini söyledi. Aydın’ın ana geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunun altını çizen Başkan Çerçioğlu, “Aydın ekonomisinin yüzde ellisi tarıma dayalı. Çiftçimiz zor durumda. Çiftçimizi zor durumdan kurtaracak, biraz olsun rahat nefes aldıracak yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. 10 baş ve altında büyükbaş hayvanı olan ailelere, kuru yonca otu desteklemesini başlatıyoruz. Pilot bölge olarak Sultanhisar ve Atça’yı seçtik. Sultanhisar ve bütün mahallelerinde projeyi başlatıyoruz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Çiftçilerimizin ne zaman başı sıkıntıya düşerse, Büyükşehir olarak yanlarında biz varız. Hiçbir zaman başınızı öne eğdirmeyiz. Halinizden biz anlarız. Kuru yonca otu desteği ile çiftçi rahat bir nefes alacak. Yonca otunu ücretsiz olarak yetiştiricimizin mahallelerine kadar ulaştıracağız. Amacımız üreten çiftçileriyle daha güçlü bir Aydın” ifadelerine yer verdi.