ADIYAMAN (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, tütünü tütünü siyasi malzeme olarak kullanmadıklarını ekmek meselesi olarak gördüklerini belirtti.

Ağbaba, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Parti Meclis üyesi Ali Öztunç ile Adıyaman'da tütün üretici ve satıcılarıyla bir araya geldi.

Oturakçı pazarında esnafı ziyaret eden Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesiyle parti meclis üyesi ve milletvekilleriyle Adıyaman'a geldiklerini söyledi.

Geliş amaçlarının meclisteki gelişmeleri aktarmak ve tütün üreticisi ile satıcısının Adıyaman'da söylediklerini TBMM'de gündeme getirmek olduğunu aktaran Ağbaba, şöyle devam etti:

"Şimdi bir yasa çıkarılmaya çalışılıyor. Bu yasayı meclise getirenler bu topraklarda doğan insanların dostu değil. Buyük bir iddayla söylüyorum. Bu yasayı büyük tütün firmaları hazırladı ve hükümetin önüne sundu. Belki birileri tütünün ne olduğunu bilmez. Kaçak tütün deyince akla birileri zengin olarak görebilir. Tütün, Adıyamanlılar için çocuğunun nafaka ve ekmek parasıdır. Burada kimse zenginleşmiyor, herkes ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Biz tütünü siyasi malzeme olarak kullanmıyoruz. Biz siyasete bakmıyoruz. Bunu ekmek meselesi olarak görüyoruz. Biz tütün konusunu gündeme getirdik. Bu yasa bütün tütün firmalarını zenginleştirmek için hazırlanmış ve onların dayatmasıyla getirilmiş bir yasa."

Ağbaba, dün ABD'nin Türkiye'yi vize uygulamaya başladığını ve her türlü vizeyi yasakladığına işaret ederek, "Hükümet eğer ABD'ye cevap verecekse ilk olarak tütün yasasını meclisten ve komisyondan derhal çekmelidir. Tütün ekiminin yasaklanması yerine tütün ekimi desteklenmelidir." ifadesini kullandı.

CHP olarak TBMM'ye sunulan Torba Yasa Tasarısı'ndaki kıyılmış tütünle ilgili düzenlemenin meclisten geri çekilmesi için gerekli mücadeleyi vereceklerini vurgulayan Ağbaba, "Bu yasanın meclisten geçmemesi için her türlü girişimde bulunacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bizim için bedeli ne olursa olsun bu yasanın meclisten geçmemesi için her türlü etkinliği mecliste yapacağız." dedi.