TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Tezcan'ın sözlerinde, Türkiye'ye ihanet eden FETÖ başta olmak üzere, terör lobisinin istediği algıyı oluşturma gayreti yatmaktadır." dedi.

Özkan, partisinin Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz ve Kayseri Milletvekili Emrah Karayel ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Bülent Tezcan'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tezcan'ın, Erdoğan'a karşı, arka planında millet düşmanlığı içeren hakaret ve saldırıda bulunduğunu belirten Özkan, "Tezcan açıklamalarıyla densizlik yapmış, sınırı aşmış, suç teşkil edan bir eylem icra etmiştir. Mesele diktatörlük ise 1938 yılında gerçekleştirilen ve aynı Hitler Almanya'sında, Mussolini İtalya'sında olduğu gibi İsmet İnönü, CHP'nin değişmez genel başkanı seçilmiş, 'milli şef' ilan edilmiştir." ifadesini kullandı.

Özkan, İnönü'nün emrinde çalışacak yönetimin seçilmesi için parti yönetim kurulunun istifasına karar verildiğini vurgulayarak, CHP'li Şinasi Öktem'in, Nazım Hikmet'in Türkiye'den kaçmasının nedenini ise CHP olarak gösterdiğini ileri sürdü.

Cahit Özkan, "CHP'nin, İsmet İnönü dönemini unutturmak için yaptığı hakaret ve saldırıların anlamını iyi biliyoruz. Millete 'Göbeğini kaşıyan adam', 'bidon kafalı' şeklinde hakaret eden ana muhalefet geleneğini şimde de Cumhurbaşkanımıza saldırarak gerçekleşmektedir. Saldıraların arkasında açıkça millet ve medeniyet düşmanlığı yatmaktadır. Diğer taraftan Tezcan'ın sözlerinde, Türkiye'ye ihanet eden FETÖ başta olmak üzere terör lobisinin istediği algıyı oluşturma gayreti yatmaktadır. 2010'dan sonra FETÖ vesayeti altına giren CHP, bu FETÖ seviciliğiyle yüzleşecektir." diye konuştu.

Özkan, tek parti döneminde CHP'nin, Atatürk'ün izini silmeye çalıştığını, ayrıca Atatürk sevgilerinin de sahte olduğunu öne sürdü.

Ana muhalefet partisi ile Bülent Tezcan'ı, Atatürk'ün 'Cumhuriyet'e yönelen tehditlere karşı verdiğimiz mücadelede asla ama asla merhamet göstermeyeceğiz.' sözüne saygıya davet eden Özkan, şunları söyledi:

"Biz de aynı kararlılıkla FETÖ, PKK, DEAŞ, PYD, DHKP/C tüm terör lobileriyle mücadelede kararlıyız. Merhamet ve acıma duygusuyla değil, ancak ve ancak adaletle hareket ederiz. Demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi, devlet başkanına hakaret hangi cezayı gerektiriyorsa, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da Cumhurbaşkanımıza hakaretin bedelini yargı önünde vermelidir."