İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin ev sahipliğinde "İş birliğiyle fırsatları çoğaltmak" temasıyla düzenlenen D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi, sona erdi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu zirvenin açılışında, dönem başkanlığını Türkiye'ye devreden Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile dönem başkanlığını alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birer konuşma yaptı.

Basına kapalı gerçekleştirilen zirvenin kapanışını da Erdoğan yaptı. Daha sonra D-8 ile İslam Kalkınma Bankası arasında mutabakat muhtırası imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Yusuf Kalla, Pakistan Başbakanı Abbasi, Malezya Başbakan Yardımcısı Zahid Hamidi, Bangladeş Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Şehriyar Alem ve Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Loza'nın huzurunda gerçekleştirilen törende, mutabakat muhtırasına D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi ile İslam Kalkınma Bankası Sektör Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Mansur Muhtar imza koydu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı zirve, aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.