ANKARA (AA) - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Pakistan ve Türkiye arasında tecrübe alışverişi ve ortak teknoloji üretimiyle sağlık alanında yapılabilecek işbirliği alanları olduğunu tespit ettik." dedi.

Demircan, Bakanlıkta Pakistan Pencap Eyaleti Sağlık Hizmetleri Bakanı Khawaja Imran Nazir ve beraberindeki heyeti kabul etti. İki Bakan, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Pakistan ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu ifade eden Demircan, iki ülke arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmelere değindi. Pakistan'ın, Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Demircan, Türkiye'nin de her durumda Pakistan'ın yanında yer aldığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olduğunu bildirdi.

Demircan, özellikle sağlık alanındaki bilgi birikimlerini karşılıklı paylaşmanın bir imkan dahiline geldiğine dikkati çekerek, "Daha önceden başlamış olan bu çalışmaların gelişmesi için Sayın Bakanla mutabık kaldık. Pakistan ve Türkiye arasında ortak teknoloji üretimiyle sağlık alanında yapılabilecek işbirliği alanları olduğunu tespit ettik." diye konuştu.

Pakistan ve Türkiye arasında her alanda çok geniş işbirlikleri bulunduğuna işaret eden Demircan, özellikle ilaç üretimi ve hastane sistemleri alanında çalışmalar yapmanın mümkün olduğunu aktardı.

Pakistan Pencap Eyaleti Sağlık Hizmetleri Bakanı Khawaja Imran Nazir ise Türkiye ve Pakistan arasındaki ilişkilerin tarihinin uzun bir geçmişe dayandığını vurgulayarak, "İki ülke arasındaki bu sevgi ve saygı sonsuza kadar devam edecektir." dedi.

Nazir, Sağlık Bakanı Demircan'ı Pakistan'da davet etti.