ARTVİN (AA) - Artvin'de Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni düzenlendi.

Artvin Valiliği Çoruh Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Artvin Valisi Ömer Doğanay, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına 15 Temmuz gazileri polis memuru Yunus Emre Yemiş ve polis memuru İlker Doğan Özcan'a takdim etti.

Vali Doğanay, törende yaptığı konuşmada, büyük dava, zafer ve hedeflerin ardında büyük kahramanlar olduğunu belirterek "Bu vatan uğruna gazilik payesiyle müşerref olmuş kardeşlerimiz de milletimizin gönlünde en yüce makama ulaşmıştır." dedi.

Devlet Övünç Madalyası'nın, devletin ve milletin gazi ve şehitlere vefa borcunu, minnetini nesiller boyunca hatırlatacak bir sembol olduğunu dile getiren Doğanay, "Bu topraklardaki varlığımızı ecdadımıza ve bu uğurda hayatlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimize borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bu bilinçle devletimiz ve milletimiz şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her daim yanındadır." diye konuştu.

Gazi Yunus Emre Yemiş ise 15 Temmuz gecesi Meclis'te görevli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Meclise atılan üçüncü bombanın etkisiyle yaralandım. Cumhurbaşkanlığı katına atılan bombada yaralandım. Bombanın etkisiyle fırladım. Sonra arkadaşların yardımıyla hastaneye götürüldüm. Bu berat ve övünç madalyasının tarifi yok, anlatılmaz. Bu şerefe nail olduğum için çok mutluyum. Allah bizlere 15 Temmuz gecesini bir daha yaşatmasın. O geceye dair söylenecek bir şey yok, inşallah tekrarını yaşamayız."

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Yemiş, "Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Elimde olsa ben de gitmek isterim. Ben de orada mücadele etmek isterim." değerlendirmesini yaptı.

Törene, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şentürk Ağırbaş ve gazi yakınları katıldı.