ANKARA (AA) - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde Türkiye'de ilk kez oluşturulan Down Sendromlular Futsal Milli Takımı'nın oyuncuları, çektikleri videolarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a maç davetinde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile yaptıkları iş birliği sonrasında down sendromlu futbolunu Türkiye'de başlatma kararı aldıklarını belirterek, "Milli takım, Avrupa Şampiyonası öncesinde Riva'da iki kamp yapacak. Down Sendromlular Futsal Milli Takımı'nın oyuncuları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bak ile futbol oynamak istedi. Down sendromlular çıtayı en yükseğe koydu." dedi.

Sporcuların yaptığı davetin çok önemli olduğunun altını çizen Gürsoy, "Down sendromlu futbolcular, sevimli yüzleriyle, insani özellikleriyle engellilerin sorunlarını kamuoyuna taşıyabilme misyonuna da sahip olabilecekler." ifadelerini kullandı.

Gürsoy, Down Sendromlular Futsal Milli Takımı'nın Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası'na gideceğini aktararak, "Dünyadaki tüm gelişmeleri izleyip, değerlendirerek ortak bir strateji geliştiriyoruz. Dünyadaki down sendromlu futbolun trendini yakından izledikten sonra bir yol haritası, strateji geliştirerek kısa sürede mesafe alacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.