2005 yılından bu yana Trakya odaklı doğa temalı etkinlikler düzenleyen ve binlerce katılımcıyı Trakya’nın doğal güzellikleri ile buluşturan organizasyonlara imza atan Edirne Doğa Sporları Kulübü, yaz sıcakları nedeniyle ara verdiği bisiklet ve doğa yürüyüşü etkinliklerine pazar günü verdiği startla yeniden başladı.

EDOSK’un Bisiklet Grubu, 13 kişinin katılımıyla Yunanistan’ın Dimetoka şehrine pedal çevirirken, Doğa Yürüyüşü Grubu da 30 kişilik bir ekiple Saros Körfezi’nin el değmemiş bölgelerinden biri olan Gökçetepe’de doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Bisikletliler ‘şehzadeler kenti’ Dimetoka’da

EDOSK Bisiklet Branşı, yeni sezonun açılış turunu 13 kişilik bir ekiple Yunanistan’ın ‘Şehzadeler Kenti’ olarak bilinen Dimetoka’ya gerçekleştirdi. EDOSK Bisiklet Grubu’nun bisiklet turlarının başlangıç noktası olan Mimar Sinan heykeli önünden başlayan etkinlik süresince Karaağaç üzerinden Pazarkule ve Kastanies gümrük kapılarını geçen bisikletliler, Orestiada’da kısa bir mola verdikten sonra Dimetoka’ya doğru pedal bastı. Toplamda 100 kilometre yol kat eden EDOSK’lu bisikletliler, Dimetoka şehrini gezdikten sonra Edirne’ye döndü.

Tura katılan EDOSK Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Gözet, sıcak geçen yaz mevsiminde bisiklet turlarına ara vermek zorunda kaldıklarını ifade etti. 3 aylık bir sürenin ardından hava sıcaklıklarının da düşmesiyle birlikte bisiklet turlarına başlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Gözet, “Aşırı sıcaklarda bisiklet kullanmanın risklerini göze alarak ara vermiş bulunduğumuz bisiklet turlarımız eylül ayının son haftası itibariyle başladı. Bisiklet branşının hazırlamış olduğu Sonbahar-Kış Faaliyet Programımız kapsamında her Pazar günü gerçekleştireceğimiz bisiklet turlarımıza tüm pedalseverleri bekliyoruz” dedi.

Doğa yürüyüşü ekibi Saros kıyısında 15 kilometre yürüdü

EDOSK’un bir diğer aktif branşı olan Doğa Yürüyüşü Grubu da yeni sezonun ilk etkinliğini, Saros Körfezi kıyılarında gerçekleştirdi. Körfezin en el değmemiş noktalarından biri olan Gökçetepe-İbrice Limanı arasında yaklaşık 4 saatte 15 kilometre yol kat eden 30 doğasever, etkinlik süresince Saros’un mavi sularında serinleme imkanı da buldu.

Sabah erken saatlerde yola koyulan ve ilk molasını, Uzunköprü’nün Yeniköy Mahallesi’nde veren doğaseverler daha sonra Gökçetepe’ye ulaştı. Bugün çok küçük bir bölümü ayakta kalan ve Cenevizliler tarafından inşa edilen Gökçetepe Kalesi’nden başlayan yürüyüş boyunca Gökçetepe sahilini aşan EDOSK’lu doğaseverler, Gökçetepe Orman Kampı’nda verdikleri mola sonrası çam ormanları arasından etkinliğe devam etti.

Daha sonra Gökçetepe-İbrice arasında bir deniz molası veren doğaseverler, etkinliği, Saros’un dalış cenneti olan İbrice Limanı’nda sonlandırdı.

“Yeni sezonumuzu açtık”

Etkinliğe katılan EDOSK Yönetim Kurulu 2’nci Başkanı Orkun Akman, tıpkı bisiklet branşında olduğu gibi doğa yürüyüşü branşı etkinliklerine de yaz sıcakları dolayısıyla ara verdiklerini ve 3 aylık sürenin ardından etkinliklere start vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni sezonun ilk etkinliğini, Trakya’nın cennet köşelerinden biri olan Saros Körfezi’nin yeşil ve maviyi en güzel buluşturduğu noktada, Gökçetepe’de gerçekleştirdiklerini ifade eden Akman, yıl sonuna kadar hemen her hafta sonu bir etkinlik yapacaklarını ifade ederek, etkinliklere katılmak isteyenlerin kulübün iletişim kanallarını kullanarak kayıt yaptırabileceklerini söyledi.