Van’ın Gürpınar Belediyesi Engelliler Merkezine kayıtlı çocuklar, ilçede üretim yapılan seraları gezerek, sebzelerin yetiştiği doğal ortamları görme fırsatı buldu.

“Engelsiz yaşam” sloganıyla ilçedeki engelli vatandaşların sosyal hayata katılmaları için Gürpınar Belediyesi tarafından kurulan engelliler merkezi, engellilerin engellerini unuttuğu sıcak bir yuva haline geldi. Merkez bünyesinde açılan atölyelerde el becerilerini geliştirme olanağı bulan engelliler, bir yandan da sosyal aktivitelere katılıyor.

Merkez çalışanları tarafından düzenlenen etkinlikte engelliler domates ve salatalık üretimi yapılan seraları gezdi. Özel eğitim öğretmenleri nezaretinde sebzelerin yetiştiği ortamları görme fırsatı bulan engelliler, ardından alabalık tesisini gezdi.

Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, engelli vatandaşların daha çok sosyal hayata katılmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. İlçede belediye bünyesinde inşa edilen tam donanımlı merkez sayesinde engelli vatandaşların artık evden çıkarak topluma katıldığını ifade eden Doğramacı, “Her insan bir engelli adaydır. Bu anlayışla yola çıkarak, engelli vatandaşlarımız için modern bir merkez inşa ettik. Burada uzman personelimizce engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılmaları ve aynı zamanda tedavi görmeleri sağlanıyor. Zaman zaman da engelli kardeşlerimizin farklı ortamları görmelerini sağlıyoruz. Sebzelerin yetiştiği ortamı görerek, bilgi sahibi oldular. Böyle aktivitelere daha çok ihtiyacımız var” dedi.