ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde akaryakıt istasyonunda 48 yabancı uyruklu yakalandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Erzincan-Erzurum karayolunun Karakaya Köyü mevkisindeki akaryakıt istasyonu kenarında kalabalık bir grubun beklediği ihbarı üzerine bölgeye gitti.

Ekiplerce yapılan kontrolde Afganistan ve Pakistan uyruklu biri kadın, biri bebek 48 kişinin yasa dışı yollardan yurda girdiği belirlendi.

Yabancı uyruklular Üzümlü Belediyesince tahsis edilen otobüsle İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi.

İşlemlerin ardından Üzümlü Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklular, kent merkezindeki spor salonuna götürüldü.

Afganistan uyruklu Semih Hakimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde Üzümlü'ye geldiklerini, otobüs şoförünün kendilerini akaryakıt istasyonuna bırakıp kaçtığını anlattı.

Erzincan'a Ağrı'dan geldiklerini aktaran Hakimi, "Şoför acele şekilde bizi otobüsten indirip 'Terminale gidin saat 06.00'da sizi otobüs alacak. O saate kadar otogarda olmanız lazım' dedi. Ancak akaryakıt istasyonunda inince nereye gideceğimizi bilemedik ve jandarma bizi yakaladı. Jandarma bize çok güzel davrandı, ekmek verdi, yerimiz sıcaktı, her şey güzeldi. Allah razı olsun, sağ olsunlar bize çok ağabeylik yaptılar." dedi.

Ekipler sürücünün yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.