İSTANBUL (AA) - Kağıthane’de, ayrı yaşadığı eşi Zerrin D. G. ve baldızı Betül D.’yi tabancayla öldürdükten sonra intihara teşebbüs ettiği iddia edilen sanık Emre G'nin “kasten öldürmek” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanık Emre G, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlandı.

Duruşmada söz verilen ve konuşmakta güçlük çektiği gözlenen sanık Emre G, iddianamenin kendisine ulaşmadığını iddia ederek, savunma hazırlamak için mahkeme heyetinden süre istedi.

Sanık avukatı Meral Karali de müvekkilinin ağır sağlık sorunları yaşadığını belirterek, "Olaydan sonra Emre’nin kafasına plaka takıldı. Yaklaşık 2 aydır kafasındaki kurşun deliğinden akıntısı var ve plakası iltihaplanmış durumda. Durumunun raporlaştırılarak rehabilitasyon tipi ceza infaz kurumuna alınmasını istiyoruz. Doktorlardan plakanın çıkarılması halinde müvekkilin ölebileceğini öğrendim. Müvekkil ve merhum eşinin ruhsal sağlığına ilişkin delillerin toplanmasını, tutukluluğun ertelenmesini ve tedavi altına alınmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, sanık Emre G. hakkında yeniden Adli Tıp Kurumu raporu aldırılması talebinin reddini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti de maktul kız kardeşlerin annesi Melahat D. ve kardeşleri Murat D. İle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bir sonraki duruşmaya katılmaları için davetiye çıkarılmasına hükmetti.

Olayın ardından intihara teşebbüs eden ve sonraki süreçte tedavisine devam edilen sanığın cezaevinde kalmasının mümkün olmadığına dair herhangi bir uzman kurul raporu olmadığını belirten heyet, sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.


- Olayın geçmişi

Sanık Emre G, geçen yıl evi terk ederek ailesinin yanında yaşamaya başlayan eşi Zerrin D. G. ile konuşmak için kaldığı adrese gitmişti.

Evde çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Emre G, silahla eşi Zerin D. G, ve baldızı Betül D'yi silahla vurduktan sonra aynı silahla başına ateş ederek intihar girişiminde bulunmuştu.

Abla, kardeş tedavi gördükleri hastanede yaşamlarını yitirirken, ağır yaralı Emre G, tedavisi nedeniyle 24 gün sonra adliyeye sevk edilebilmişti.

İntihar girişiminin ardından konuşma yetisini büyük ölçüde kaybettiği belirtilen Emre G, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Emre G'nin, "kasten öldürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.