KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan avukat Ekrem Horozoğlu, etkin pişmanlıktan yararlanması nedeniyle ceza indirimi uygulanarak 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Horozoğlu ve avukatı hazır bulundu.

Horozoğlu, duruşmada etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattığını ve bu kapsamda mahkemeye bir dilekçe daha sunduğunu ifade etti.

17-25 Aralık'tan sonra oturumlara devam ettiğini ve 2015 yılında ABD'ye gittiğini anlatan Horozoğlu, "Arkadaşlarla Pensilvanya'ya gittik. Orada bir gece kaldık. İki sohbete katıldık. Ertesi gün de buradan ayrıldık." dedi.

Örgütün avukat yapılanmasında olmadığını savunan "Sami" isimli kişinin avukatlardan sorumlu imam olduğunu bildiğini ileri süren Horozoğlu, bu kişinin fotoğrafını mahkemeye sundu.

Sanık Horozoğlu, şunları söyledi:

"15 Temmuz'a kadar devam ettim. Terör örgütü olduğunu bilmiyordum hatta faydalı olduğunu düşündüğüm için insanları davet ediyor, yurt dışına götürüyordum. Çok pişmanım. Aldatıldım, anlamam geç sürdü. Bazı şeyleri çok önceden söylemem gerekiyordu, cesaret edemedim. Etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını istiyorum."

Savcı, mütalaasında, sanık Horozoğlu'nun, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını, etkin pişmanlıkta bulunduğu için de cezasında indirime gidilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık indirimi uyguladığı Horozoğlu'nu 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırarak, tahliye etti.