RAMALLAH (AA) - Filistinli ressam Yezen Garib'in (30) Filistin halkının yaşadığı dramı anlattığı "kahveli resim sergisi" Batı Şeria'nın El-Bira kentinde sanatseverlerle buluştu.

Garib'in geleneksel boyalar yerine kahve kullanarak yaptığı resimler, Filistin Kültür Bakanlığı gözetiminde El-Bira Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlandı.

Kudüs ve Beytullahim gibi Filistin'in tarihi şehirlerinin yanı sıra Filistin halkının topraklarına olan bağlılığı ve yaşadığı dramın resmedildiği 27 tablo sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Filistinli sanatçı Garib, kahveyi resimle buluşturma hikayesini şöyle anlattı:

"Filistinliler olarak bizler İsrail işgalinden muzdarip, özgürlüğe hasret bir toplumuz. Bu duyguları, tablolarda somutlaştırmaya çalıştım. Kahveyi tadıyoruz, kokusunu içimize çekiyoruz. Kahveyle çizilen resimlerle de gözlere hitap ediyoruz."

Aslen Kudüs'lü olan ancak Beytullahim yakınındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampında ikamet eden Garib, bunun dördüncü kişisel sergisi olduğunu ifade etti.

Sultan Ahmet Camisi, Kremlin Sarayı ve Eyfel Kulesi gibi dünyaca tanınmış mekanların da resmedildiği eserlerin bulunduğu sergi, 24 Şubat Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.