GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin son 15 yıl içinde yaşadığı iç ve dış şoklara rağmen Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyümeyi, en güçlü performansı ortaya koyduğunu söyledi.

Şimşek, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi temel atma töreninde, Gaziantep'in Türkiye'de ve dünyada daha rekabetçi bir hale gelmesi için çalıştıklarını anlattı.

Suriye, Irak, Libya ve Yemen'de yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Gerçekten bunlar önemlidir. Çok tarihi bir dönemden geçiyoruz. Ne kadar vurgularsak azdır. Biz hakikaten büyük bir milletiz. Bakın bugün bütün dünya kapılarını kapatırken 3,3 milyon Suriyeli muhacire biz kapımızı açmışız. Gaziantep büyük bir fedakarlık içerisinde. Gaziantep, Kilis, Hatay, Şanlıurfa, İstanbul bu anlamda dünyaya insanlık dersi vermeye devam ediyor." dedi.

Suriyeli sığınmacıları yük olarak görmediklerini, bunların şehirler ve ülke için birer değer olduğunu belirten Şimşek, Türkiye'nin bu konuda yaptığıyla bütün dünyanın ve masum insanların gönlünde taht kurduğunu kaydetti.

Bölgede şartlar normalleşince sığınmacıların Gaziantep ile muazzam köprüler oluşturacağını anlatan Mehmet Şimşek, "Bu insanlar Gaziantep'in bundan sonraki dönemde özellikle Ortadoğu ve Avrupa'da çok daha güçlü bir şekilde konumlanmasını sağlayacak. Ufak tefek sorunlar yaşanıyor olabilir ama biz büyük resme odaklanacağız. Gerçekten bu önemli bir konu." diye konuştu.

Türkiye'nin terörle mücadelede çok başarılı olduğunu vurgulayan Şimşek, "DEAŞ'la en güçlü mücadeleyi biz verdik. Bölücü terör örgütüne karşı en güçlü mücadele bu dönemde yapılıyor. Bütün bu coğrafyada oynanan oyunları Allah'ın izniyle bizler bozacağız. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla ve bütün diğer zenginlikleriyle bu ülke çok daha güçlü bir şekilde bu oynanan oyunları bozmak üzere bir olacak, beraber olacak ve başarıya ulaşacağız inşallah." ifadelerini kullandı.

Ülkenin geleceğinin parlak olduğunu belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son 15 yıl içinde yaşadığı iç ve dış şokları sıralamaya kalksak inanın bir saat konuşmak gerecek. Bütün bu iç ve dış şoklara rağmen Türkiye, Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyümeyi, en güçlü performansı ortaya koymuştur. Düşünün eğer normal bir dönemde bu güçlü kadrolarla, siyasi istikrarla belki de gerçekten daha büyük başarılar olacaktı ama önünde sonunda bu yakın coğrafyada bu zülüm sona erecek bu insanlık trajedileri sona erecek ve Türkiye bu bölgede istikrar için, huzur için, refah için, barış için üstlendiği çok önemli rolü oynamaya devam edecektir. Biz güçlü bir ülkeyiz. Gerçekten de bütün bu başımıza gelen iç ve dış felaketlere rağmen büyük bir performans ortaya koymuşuz. Allah'ın izniyle bunu devam ettireceğiz. Ekonomide de temellerimiz sağlam. Kim ne derse desin geçen seneki hain darbe girişimi bütün terör örgütlerinin Türkiye'yi hedef alması ve diğer bütün sorunlar herhangi bir ülkenin başına gelseydi o ülke belini doğrultamazdı, o ülke belki bugün bırakın büyümeyi çok derin bir bunalıma girerdi.

Türkiye, bu sene ilk 7 ayda bir milyondan fazla vatandaşına hükümet olarak iş imkanı buldu. İhracatımızı artırıyoruz. Türkiye, bu sene muhtemelen yine Çin ve Hindistan'dan sonra en güçlü büyüme performansını gösteren ülkelerden biri olacak. Bunları niye söylüyorum? Hiçbir şekilde piyasalardaki bu iniş çıkışlar, zaman zaman üretilen kaos teorilerine kulak asmayın. Bunlar, sizi kötümserliğe itmesin. Türkiye, en kötüsünü geride bırakmış, geleceğe güvenle bakıyor."

(Sürecek)