BOLU (AA) - Bolu'da yaşayan Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz gazileriyle şehit yakınları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi üyesi Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz gazileriyle şehit yakınları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek için Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Burada bir basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız, Mehmetçiğin Afrin'de teröristlerin başlarına yıldırım gibi indiğini ifade etti.

Türkiye'nin, bugünlere büyük çalkantılar içinde ve birbirinden kötü badireler atlatarak geldiğini anlatan Yıldız, "Farklı zamanlarda farklı mihraklar tarafından değişik tuzaklarla aziz milletimizin ayaklarına prangalar vurulmaya çalışılmış ancak halkımızın ferasetiyle bunun da üstesinden gelinmiştir. Önceden olduğu gibi bugün de bölücü terör örgütleri bazı emelleri uğruna vatanımıza kastetmeye çalışmaktadır ancak her zamanki gibi Mehmetçiğimiz onları kendi inlerinde kıskıvrak yakalamış, Afrin'de bir yıldırım gibi başlarına inmiştir." dedi.

Yıldız, ihtiyaç olduğunda vatanın bekası için mücadele etmekten kıvanç duyacaklarını belirterek, Bolu ilindeki Kore, Kıbrıs, terör ve 15 Temmuz gazileri ile şehit aileleri olarak dün olduğu gibi bugün de Türk ordusunun yanında yer aldıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından dua edilerek, ellerinde Türk bayrakları bulunan yaklaşık 100 gazi ve şehit yakını, İzzet Baysal Caddesi'nden Bolu Askerlik Şubesi'ne yürüdü.

Askerlik şubesi önüne gelen grup içindeki 52 kişi askere gitmek için doldurdukları dilekçeleri Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Abdurrahman Benek'e teslim etti.