ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca silahlı örgüt üyesi oldukları ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yürütülen soruşturmada 17 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, liderliğini Arif Ötleş'in yaptığı iddia edilen "Ötleşler grubu" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 21 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

"Silahlı örgüt üyesi olmak" ve "uyuşturucu ticareti yapmak" suçlarından haklarında gözaltı kararı verilenlerden 17 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalandı.

Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda, iki uzun namlulu silah, üç ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, suç örgütüne silah temin ettikleri belirlenen ve "Kürt Ahmet grubu" olarak bilinen grup üyesi 5 şüphelinin de silah teslimi sırasında suçüstü yakalandığı öğrenildi. Firari dört şüphelinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Öte yandan, son bir yıl içerisinde aynı suç örgütüne yönelik operasyonlarda 59 kişinin yakalandığı, bu kişilere ait adreslerde yapılan aramalarda 48 kilo 730 gram esrar, 3 kilo 21 gram kokain, 84 bin 460 uyuşturucu hap, 6,55 gram skunk, 59 kutu amonyak, altı uzun namlulu tüfek, bu silahlara ait yedi şarjör, 20 çeşitli tabanca, 23 tabanca şarjörü, iki ruhsatsız yivli tüfek, üç ruhsatsız av tüfeği, bin 536 mermi, dört el telsizi, beş hassas terazi ve uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen 20 bin 55 lira ele geçirildi.