KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Belediye Başkanı Esat Öztürk ile belediye personeli Sinan Sivritepe bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

Seydili Mahallesi'ndeki bir araziden yol açılmasına karşı çıktığı öne sürülen Mehmet A. ile belediye ekipleri arasında tartışma çıktı. Belediye ekiplerinin yürüttüğü yol çalışmalarını kontrol için Başkan Öztürk'ün bölgeye gittiği sırada Mehmet A'nın bıçaklı saldırısı sonucu Öztürk ile belediye personeli Sivritepe yaralandı.

Yahyalı Devlet Hastanesinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Öztürk ambulans helikopterle, Sivritepe de ambulansla Kayseri'ye sevk edildi.

Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile bazı ilçe belediye başkanları tedavi gördüğü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Başkan Öztürk'ü ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Vali Kamçı gazetecilere yaptığı açıklamada, "Saat 8.50 gibi yol açma nedeniyle belediyenin kendi emlakı kendi malı üzerinden açacağı yolda bir vatandaş belediye başkanımıza ve yanında olan fen işleri personelini yaralamış. Belediye başkanı ambulans helikopterle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Dış kesi şeklinde olduğu için hayati tehlikesi yok. Ameliyata alınmayacak. 24 saat kadar gözlem altında tutulacak." dedi.

İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de Öztürk'ün sağlık durumunun iyi olduğunu, gerekli kontrollerin yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik ise "İki arkadaşımızın da hayati tehlikesi bulunmuyor. Belediye başkanlığı yapıyorsanız bu riskler her zaman mevcut. Önemli olan kamu yararına doğru bildiğini doğru işleri yapmaktır. Başkanım da belediyemizin kendi mülkü olan araziden yol açtığı için bu kötü niyetli şahsın saldırısına uğramış. Sıkıntılı bir durumu yok." ifadelerini kullandı.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yahyalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli Sinan Sivritepe'nin de tedavisi sürüyor.

Bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Mehmet A'nın gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.