İSTANBUL (AA) - "Heceöykü" dergisinin 85. sayısındaki "Hayat, Öyküler Toplamıdır" başlıklı yazının bir bölümüne gelen tepkiler üzerine Hece Yayıncılık'tan yazılı açıklama yapıldı.

"Hece"nin sadece bir dergi ve bir yayınevi olmadığı belirtilen açıklamada, "Hece"nin bir düşünce geleneğinin ve yerli bir kimliğin adı olduğu, kendisini "Büyük Doğu", "Diriliş", "Edebiyat" ve "Mavera" dergilerinin düşünce ve edebiyat geleneğine bağladığı ifade edildi.

Açıklamada derginin tavrı ve istikametinin belli olduğu aktarılırken, şu sözlere yer verildi:

"(Hece) Yirmi iki yıl boyunca birikimiyle pek çok yazar yetiştirmiş, bir okul görevi görmüş ve çok sayıda yayın yapmıştır. Türkiye'nin fikir ve edebiyat dünyasına yapmış olduğu katkılar tartışmasızdır. Bu katkılarını sürdürecektir. 'Heceöykü' dergisinin 85. sayısında yer alan, Kemal Gündüzalp'ın hazırladığı otuz üç sayfadan oluşan 'Hayat, Öyküler Toplamıdır' başlıklı yazının ve '2017 Yılında Yayımlanan Öykü Kitapları' adlı listenin bir paragrafından hareketle çeşitli sosyal medya mecralarında 'Heceöykü' aleyhinde haksız ve düzeysiz bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Hece, edebi bir tutum olarak başlangıcından bu yana bütün yayınlarında, hazırladığı dosya ve özel sayılarda edebiyat ve düşünce dünyamızın bütün renklerine ve tonlarına yer vermiştir. Dolayısıyla dergide ifade edilen her düşünce ve yaklaşımı benimsememiz, sahiplenmemiz söz konusu değildir."

Her yazıda olduğu gibi söz konusu yazıdaki görüşlerin de yazarın şahsi fikirleri olduğu bilgisi verilen açıklamada, "Konunun mahiyetinden habersiz, iyi niyetli ve duyarlı pek çok kişinin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Bu yazıyı fırsat bilip kişisel hesaplarını görmeye çalışanların da farkındayız. Sadece sosyal medyadaki nifak cümleleri ile kurulmuş, provokatif, ajitatif ve manipülatif bir fotoğrafla desteklenen gazete haberi ve devamındaki dedikodu terörü okurlarımızı ve bizleri fevkalâde üzmüştür. Hece, ülkemizin tarihsel değerlerinin ve birikiminin sahibi ve savunucusudur. Bu bilinçle her türlü terörün ve terör destekçilerinin karşısındadır ve onları lanetlemektedir." ifadeleri kullanıldı.