ARDAHAN (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "İnsanımıza geri göçü yaşatacağız. Zamana ihtiyaç var. Kısa zamanda, 'Hadi kalkın köyümüze geri dönelim' bu olacak çünkü bizler sizleri seviyoruz. Köy olmazsa yaşam olmaz. Köylü üretmediği taktirde bizler yaşayamayız." dedi.

Kentteki temasları kapsamında Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Yem Merkezi'ni ziyaret eden Fakıbaba, atölyeleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Ardahan İl Başkanlığını ziyaret eden Fakıbaba, hayvancılığın bölgede devam etmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Fakıbaba, "Bizim gerçekten davamız Türkiye, ülkemiz ve insanımız. İnsanımızın refahını artırmak istiyoruz. Daha mutlu bir ülkede yaşatabilmek için çalışıyoruz. Ayrım yapmadan. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arap'ı çünkü hepimiz farklıyız ama bu farklılıklarımız zenginliktir. Bu farklılıkların zenginlik oluşturduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu bağlamda inşallah el ele vereceğiz." diye konuştu.

- "Kudüs Filistin'indir"

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına da değinen Fakıbaba, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bakın birisi çıkmış ne olduğu belirsiz, hukuka aykırı, yani ne deseniz yeridir. Tamamen ahlaksızca. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir kişi çıkmış diyor ki 'Kudüs İsrail'indir', hayır. Kudüs Filistin'indir. Kudüs bütün insanlığındır. Kudüs Müslümanlığın önemli merkezidir. İnşallah bu karardan en sonunda nasıl vazgeçeceklerini onlar kendileri karar vereceklerdir. Hukuk yönünden kesinlikle kabul edilmeyecek. Ne olduğu belirsiz bir kişinin söylemiyle bunun gerçekleşmeyeceğinden bütün Müslümanlar emin. Bu bağlamda bizim birlik beraberliğe ihtiyacımız var."

Fakıbaba, AK Parti'nin 15 yılda çok güzel hizmetler yapıldığını anlatarak, ayrıştırıcı değil, bütünleştirici olduklarını dile getirdi.

"Türkiye'nin geleceği için önemli bir sigortayız" diyen Fakıbaba, "İnsanımıza geri göçü yaşatacağız. Zamana ihtiyaç var. Kısa zamanda, 'Hadi kalkın köyümüze geri dönelim' bu olacak çünkü bizler sizleri seviyoruz. Köy olmazsa yaşam olmaz. Köylü üretmediği taktirde bizler yaşayamayız. Biz bu üreten insanlara hayranız. Her zaman onların emrinde olacağız." şeklinde konuştu.

Ardından Kazım Karabekir ve Kongre Caddesi'ndeki esnafı ziyaret eden Fakıbaba, esnafın önerilerini ve sorunlarını dinledi.