ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir genç, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'tan yardım istedi.

Cizre ilçesindeki temaslarının ardından Silopi ilçesine geçen Işık, TOKİ'nin yaptığı konutlarda incelemede bulundu.

Burada bir eve misafir olan Işık, ev sahibi Meryem Aktı ile sohbet etti. Mağdur vatandaşın huzur içerisinde konforlu evlerde oturması için çaba gösterdiklerini belirten Işık, "Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle oturun. Bu memleket çok çile çekti." dedi

Aktı ise 200 metrekarelik eve kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Allah devletimizden razı olsun. Yıkılan evimizden çok daha güzel." ifadesini kullandı.

- "Onlarla savaşmak istiyorum"

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Işık'ın yanına gelen iki çocuk babası 24 yaşındaki Hasan Kanıt, teröristlerle mücadele etmek için gönüllü olarak TSK'nin Afrin'de yürüttüğü harekata katılmak istediğini vurgulayarak, "Afrin’e gönüllü olarak gitmek istiyorum. İki çocuk babasıyım onların geleceği için teröristlere karşı vatanımı muhafaza edip, onlarla savaşmak istiyorum." diye konuştu.

Buna ihtiyaç olmadığını kaydeden Işık, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gerekeni yapıyor ama gerektiğinde hep birlikte gideceğiz. Sizin gibi vatan evlatları olunca devletimizin sırtı yere gelmez." değerlendirmesinde bulundu.