RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin yaklaşık 50 gün önce gözaltına aldığı Filistin Yasama Konseyi Milletvekili Abdu Nasır Abdulcevad'ın cezaevinde şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Hamas'a bağlı Değişim ve Islah Bloku'ndan yapılan yazılı açıklamada, Abdulcevad'ın (50) resmi herhangi bir suçlama yöneltilmeksizin yaklaşık 50 gündür Batı Şeria'nın kuzeyindeki El-Celeme Cezaevi'nde tutulduğu belirtilerek, "Filistinli milletvekili, İsrail hapishanesinde ağır şekilde şiddete maruz kalıyor." denildi.

Celeme Askeri Mahkemesi'nin belirli aralıklarla Abdulcevad'ın gözaltı süresini uzattığı ifade edilen açıklamada, Filistinli milletvekilinin avukatıyla görüşmesine de izin verilmediği vurgulandı.

Yakınları ise Abdulcevad'ın "Ciddi şekilde işkence ve tehdide maruz kaldığı, uzun süre uykusuz bırakıldığı ayrıca hastanede tedavisi gereken sağlık sorunları olduğu bilgisini" hakime ilettiğini aktardı.

Milletvekilinin ailesi ayrıca Abdulcevad'ın Gazze'ye sürülme tehdidiyle Beyt Hanun Sınır Kapısı'na nakledildiğini ileri sürdü.

Değişim ve Islah Bloku, yerel ve uluslararası insan hakları örgütleri ile dünyadaki tüm parlamentolara "milletvekili Abdulcevad'ın serbest bırakılması için acilen harekete geçmeleri" çağrısında bulundu.

İsrail askerleri, 1 Ocak 2018'de Filistinli milletvekili Abdulcevad'ı, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Salfit kentinde yer alan evine düzenlediği baskınla gözaltına almıştı.