AYDIN (AA) - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin Aydın İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

Akşener, açılışta yaptığı konuşmada, Aydın'ın her zaman ilkleri ortaya koyan bir şehir olduğunu söyledi. Efeliğin önemli bir kültür olduğunu belirten Akşener, "Efelik bambaşka bir şeydir. Şimdi efeliği efelenmek zannediyorlar. Aydın'dan efeliğin ne olduğunu beraberce öğreteceğiz inşallah. Efe edeplidir, efe haya sahibidir. Efe sabırlıdır, efe cesurdur. Efe tarih bilir." dedi.

Partisinin kuruluş aşamasına da değinen Akşener, millet istediği için İYİ Parti'nin kurulduğunu aktardı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın bir zorunluluk olduğunu ifade eden Akşener, "Harekat öncesi görüşlerimizi söyledik. Harekat başladıktan sonra herhangi bir polemik mevzusuna sebep olmuyoruz çünkü orada ana kuzuları mücadele ediyor." dedi.

- Aydın'ın 4 efesi daha var

Efeler diyarı Aydın'ın tarım ve turizm açısından önemli bir kent olduğuna değinen Akşener, "Efeler diyarı Aydın'ın 4 efesi daha var. İncir, zeytin, kestane ve pamuk. Aydın'ın tarımı, turizmi ve havaalanı konusu bilgimiz içindedir. Aydın'da arazisi bağışlanan havaalanını hizmete açacağız. Allah'ın izniyle İYİ Parti, cumhurbaşkanlığını ve iktidarı sizin desteğinizle alacak." ifadelerini kullandı.

Akşener, partisinin il binasının açılışının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret etti.