İZMİR (AA) - İzmir'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Renklerin Festivali"ne, her yaştan binlerce kişi iştirak etti.

Buca Belediyesi ve bir radyo kanalının iş birliğiyle düzenlenen festivale katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, birbirlerine toz boya attı.

Kaynaklar Mahallesi'ndeki Buca Belediyesine ait Gölet Tesisleri'nde düzenlenen festivalde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, renklerin insanları ayıran değil birleştiren olduğunu, oluşan bu güzel tabloyu görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde eğlenen katılımcılar, birbirlerine gökkuşağının renklerini temsil eden toz boyalar serpti.

Festival boyunca 300 kilogram toz boya kullanılırken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

Çok keyifli bir gün geçirdiği anlatan 53 yaşındaki Ercan Uysal, "Her şey çok güzel, muhteşem renkli, coşkulu bir etkinlik yaşıyoruz. Buca herşeyi unuttu. Gençler daha önce böyle bir eğlence yaşamadı." dedi.

Her eğlenceye katlıdığını anlatan 65 yaşındaki Zuhal Tüycü de "Renklerin Festivali"ne ilk kez katıldığını, çok eğlenceli dakikalar yaşadığını, gelecek yıl yeniden katılmak istediğini aktardı.

Festivale bir akrabası ile gelen 21 yaşındaki Ece Öcal ise hayatı boyunca unutamayacağı bir gün yaşadığını ifade ederek, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Festivale, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik de katıldı.