BURSA (AA) - Bursa'da Kızılay ve Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi idaresince Ankara'da tedavisi süren 10 yaşında lösemiye yakalanan milli dansçı Kaan Özelçam'a uygun kök hücre bulunması amacıyla kan bağışı kampanyası başlattı. Okulda gerçekleştirilen kampanya yoğun ilgi gördü.

İzmir'de yaşayan, tedavisi ise Ankara'da LÖSEV'e ait Lösante Çocuk ve Yetişkin Hastanesinde süren milli dansçı 16 yaşındaki Özelçam'ın geçen yıl üçüncü kez tekrarlayan hastalığı için uygun kök hücre arandığından haberdar olan Kızılay Bursa Şubesi ve Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi ''Kaan yine dans etsin'' sloganıyla kampanya başlattı.

Öğrenciler, veliler ve esnaf, okulda oluşturulan bölümde kan bağışında bulunmak amacıyla uzun kuyruk oluşturdu.

Yıldırım Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kan ve kök hücre bağışının hayati öneme sahip olmasına karşın maalesef en çok ihmal edilen konulardan olduğunu söyledi.

Okul idaresi olarak milli dansçı Kaan Özelçam ve bu hastalıkla mücadele edenler için ihtiyaç duyulan kök hücre bağışına dikkati çekmek amacıyla kampanyaya destek verdiklerini anlatan Durmaz, ''Bizler de okul ve okul aile birliği olarak kan bağışını öğrencilerimiz arasında yaygınlaştırmak istedik. Umarım uygun kök hücre bulunur. Esnafımız, muhtarımız ve ulaşabileceğimiz herkese ulaşarak bu kampanyanın başarılı olabilmesi için elimizden geleni yapmaya çalıştık. İnşallah hayırlı olur.'' diye konuştu.

- "Sadece Kaan değil Türkiye'deki tüm çocuklar için bu çalışmayı yapıyoruz"

Okul Aile Birliği Başkanı Sara Mızrak da bu çalışmayı gerçekleştirmek için yaklaşık bir hafta önce hazırlık yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Kampanya çerçevesinde herkesten yardım almaya çalıştıklarını ifade eden Mızrak, şunları kaydetti:

''Kaan benim oğlumun yaşında, o yüzden bir anne olarak onun buna ihtiyacı var. Sadece Kaan değil Türkiye'deki tüm çocuklar için bu çalışmayı yapıyoruz. Hep beraber çalışıyoruz, iyi başladık, iyi gidiyor. Sosyal medyadan bazı milletvekilleri, bazı ünlüler bu konuda bize destek olarak videolar gönderdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.''