İSTANBUL (AA) - Kanser Savaşçıları Derneğinin tanı ve tedavi sürecinde çocukların hastanede geçirdiği süreyi daha keyifli hale getirmek ve sağlıklarına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü "Onkobis Projesi" kapsamında tasarlanan serum askılı 60 bisiklet, Türkiye genelinde çeşitli hastanelere dağıtıldı.

Kanser Savaşçıları Derneği Başkanı Aslı Ortakmaç, İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Sosyal Tesislerinde düzenlediği toplantıda, 2016 yılında başlattıkları Onkobis Projesinde 60 bisikletin dağıtıldığını söyledi.

Ortakmaç, onkoloji servisinde görev yapan bir hemşirenin e-postasından yola çıktıklarını ifade ederek, hastanede tedavi gören bir çocuk için yapılan bisikleti geliştirip yaygınlaştırmak için projeye başladıklarını hatırlattı.

"Hepimiz birimiz için" temasıyla hareket ettiklerini anlatan Ortakmaç, yatağa bağlı tedavi alan çocukların, tedavilerine katkı sağlamak için yola çıktıklarını belirtti.

Bisikletlerin üretimi için zorlu yollardan geçtiklerini anlatan Ortakmaç, Uluslararası Bisiklet İnisiyatifi'nin gönüllü olarak, 2016'da Viyana'dan Berlin'e pedal çevirerek projeye katkı sağladığını ve bisikletin üretimini ise Aslı Bisiklet'in üstlendiğini kaydetti.

Projenin ilk kısmını tamamladıklarını belirten Ortakmaç, şunları kaydetti:

"İstanbul'da yeri ve imkanı olan devlet ve üniversite hastanelerine, Zonguldak, Adana, İzmir, Ankara, Antalya ve Gaziantep'teki çocuk onkoloji servislerine 60 bisiklet dağıtıldı. 3 gün önce Ankara'daki hastaneden bir fotoğraf geldi. Servis çalışanları çok teşekkür ediyor. Yatağa bağlı tedavi gören, yataktan çıkmayan çocuklar bisikleti görünce zevkle yataktan çıkıyorlar. Bisiklete binerek tekrar çocukluklarını hatırlıyorlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Aslı Ortakmaç, projeye destek veren gönüllülere sertifika verdi.