ÇANKIRI (AA) - MUHAMMED KAYGIN - Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda gazi olan Uzman Çavuş Hakan Kayacı, "Orada bulunduğum müddetçe, arkadaşlarımda ve bütün askerlerimizde gördüğüm şey; çok cesaretliyiz. Kim neyle gelirse gelsin bizimle baş edemeyeceğini ben orada gördüm." dedi.

Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ mensuplarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Kayacı, 4 Şubat'ta teröristlerin havan saldırısı sonucu yaralandı. Kırıkhan Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavinin ardından Kayacı, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kayacı, buradaki tedavi sonrası Çankırı'daki kayınpederinin evine getirildi.

Kayacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nöbet için mevziye gittiği sırada önündeki mevziye havan saldırısı yapıldığını ve o mevzide iki arkadaşının şehit olduğunu anlattı.

Hemen ardından kendi mevzisine yatarak sızma ihtimaline karşı siper aldığını aktaran Kayacı, "Kısa süre sonra da benim bulunduğum mevziye havan düştü. O sırada benim gözüm karardı, farklı bir şey hissettim. Gözümü açtığımda belimden aşağısını hissetmiyordum. Şarapnel omuriliğimdeki kemiği parçalamış. Kolumu kaldırdığımda ise kolumun kırık olduğunu gördüm." diye konuştu.

Silah arkadaşları tarafından zırhlı araçlarla bölgeden uzaklaştırıldıklarını ve hastaneye kaldırıldıklarını söyleyen Kayacı, "Kırıkhan Devlet Hastanesinde belimden ve kolumdan iki tane ameliyat geçirdim. Üzerimdeki şarapnel parçalarını temizlediler. Ertesi gün Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildim. Orada kolumdan iki kere ameliyat oldum, şimdi de yavaş yavaş ayağa kalkmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Onları yalnız bırakmak hiç içimden gelmiyor"

En kısa zamanda kendini toparlayarak silah arkadaşlarının yanına dönmek istediğini vurgulayan Kayacı, şunları dile getirdi:

"Onlarla konuşuyoruz, onları da yalnız bırakmak hiç içimden gelmiyor. Allah bu millete kötü günler göstermesin. Zaten kimse zarar veremez bu millete. Orada bulunduğum müddetçe de arkadaşlarımda ve bütün askerlerimizde gördüğüm şey, çok cesaretliyiz. Kim neyle gelirse gelsin bizimle baş edemeyeceğini ben orada gördüm. Bunu bütün dünya da gördü ve görecektir. Bu millete, bu bayrağa, bu devlete kimse zarar veremez. Allah hepimizin yardımcısı olsun."

Türk askerinin moralinin çok yüksek olduğunu ifade eden Kayacı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar gibi vurkaç taktiği gibi değil. Üzerimize geliyorlar, sızmaya çalışıyorlar. Farklı farklı saldırı çeşitleri deniyorlar ama bizi yerimizden yine kımıldatamıyorlar. Geri püskürtme gibi bir durumları olmuyor çünkü bizde cesaret var onlarda yok. Bizde iman var. Bizde bu milletin vermiş olduğu birlik, beraberlik var. Bizim kanımızda cesaret var ama karşı tarafın kanında hiçbir şey yok. Korkaklar, cesaretsizler. Hiçbir şey yapamayacaklarını biz görüyoruz . Onların korkaklığını gördükçe biz daha da cesaretleniyoruz."