Ülke genelinde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinlikleri kapsamında Kırıkkaleli kadınlar şehrin caddelerinde birlikte bisiklet sürmenin keyfini yaşadılar.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Avrupa’nın çoğu şehrinde düzenlenen kadınların hep birlikte sokaklarda bisiklet sürmesi etkinliği 2013 yılından bugüne Türkiye’de Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ismiyle yapılıyor. Tura katılan bayanlar en güzel şekilde süslenirken bisikletleriyle çiçekleri ve rengarenk balonlarıyla ülkenin pek çok şehrinde sokaklara renk katıyor. Kırıkkale’de de düzenlenen tura 30’un üzerinde bayan katılım gösterdi ve iki teker üzerinde Cumhuriyet Meydanı ve Şehir Parkı arasında bir tur düzenlediler. Tur sonrası katılımcı bayanlar Şehir Parkı üzerinde düzenlenen etkinlikle bisiklet meraklısı kadınlar birlikte olmanın heyecanını yaşadılar.

“Umarım Kırıkkale’de bisiklet severler çoğalır”

Etkinlik sırasında açıklamalarda bulunan Kırıkkale’de etkinliği organize eden İlkay Çağlayan, “Umarım Kırıkkale’de bisiklet seven insanlar çoğalır, kadınlar sokağa çıkar, dünya değişir. 2013 yılında Sema Gür tarafından başlatılmış ve tamamen gönüllü kadınların katılımıyla gerçekleşmiş bir tur. Kırıkkale’deki gönüllü bayanlarında eşlik etmesiyle güzel bir organizasyon oldu. Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz. Trafikte bisikletlilerin de var olabileceğini göstermek istiyoruz. Bisiklette bir ulaşım aracı, rahatlıkla bisiklet sürebilmeliyiz yollarda. Burada bayanlar toplanıp güzel ve eğlenceli bir tur yapacağız. Süslenip yollara çıktık, egzoz kokusu yerine parfüm kokusu sarsın istedik Kırıkkale’yi de" dedi.

Geçen sene bu turu şehirden sadece 3 kişiyle düzenlediklerini söyleyen Kırıkkale Bisiklet Severler Topluluğu’ndan Özlem Koyun, “O dönem bisiklet grubumuzda da 3 kadındık, 3 kadın olarak başladık. Şu an görüyorum ki bisiklet süren çok fazla bayan varmış ve bu bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Bu sene 30 civarında kişiyiz, inşallah bisiklet severler ve kadınlar olarak daha da çoğalacağız” şeklinde konuştu.