KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına ilişkin, 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 29 tutuklu sanık getirildi. Bir tutuklu sanığın ise sağlık problemleri nedeniyle iki gündür katılamadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

"Şevval" kod adlı gizli tanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile mahkemeye bağlandı.

Gizli tanık, ifadesinde, 17-25 Aralık'tan sonra örgüt evlerinde sık sık siyaset konularının konuşulduğunu iddia etti.

Ev ablalarının buralarda kalan öğrencilere yönlendirmeler yaptığını belirten tanık, AK Parti'nin her fırsatta kötülendiğini, diğer partilerin övüldüğünü öne sürdü.

Seçim zamanlarda özellikle siyaset konuşmalarının daha çok arttığını vurgulayan gizli tanık, ''AK Parti'yle anlaşmazlık olduğu zaman kötülemeye başladılar. Bizler çok rahatsızlık duyuyorduk. Evlerde kalan öğrencilere siyasetten yönlendirme yapılırdı, seçim zamanlarında AK Parti arabası geçerken, camları kapatırlardı.'' diye konuştu.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, ''Seçimlerde 'AK Parti'ye oy vermeyin' diye söylendi mi?'' sorusuna gizli tanık "Şevval", AK Parti'ye oy verilmemesi konusunda birçok telkinde bulunulduğunu ileri sürerek, ''Evet bunu yaşadım. Evlerde kalanlara 'AK Parti'ye oy vermeyin, CHP'ye oy verin' denildi.'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise herhangi bir şey söylenmediğini ifade eden gizli tanık, bunun hal ve hareketler ile gösterildiğini ileri sürdü.

Duruşmaya yarın devam edilecek.