GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kuzeniyle hakkında dedikodular çıktığı için kız kardeşini öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Halil Şöhmelioğlu ile avukatı katıldı. Duruşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına katılan avukat Nesrin Özkan da hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, maktul Ayşegül Şöhmelioğlu'nun daha önce öldürülen kayınbiraderi Mehmet Şöhmelioğlu'na duygusal yakınlık içeren mektubun televizyon programında konu edilmesiyle, sanığın, kardeşi Ayşegül Şöhmelioğlu'nun evine gelerek öldürdüğü sabit olduğundan cezalandırılmasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Şöhmelioğlu, ağabeyi ile kız kardeşinin evine konuşmak için gittiğini ifade ederek, "Aramızda tartışma başlayınca kız kardeşim hakaret etti ve bıçak çekti. Kendimi korumak için ateş ettim, öldürme kastım yoktu." diye konuştu.

Avukat Özkan da sanığın üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, sanığı atılı suçu işlediği sabit olduğundan, "nitelikli kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Başkan İbrahim İlhan, tanık beyanlarından olaydan sonra öldürdüğü kız kardeşinin eline mutfaktan getirdiği bıçağı tutturan sanığın mahkemeyi yanıltmaya çalıştığını belirterek, cezasında indirim uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

- Olay

Mehmet Şöhmelioğlu, Ekim 2011'de, Karataş Mahallesi'ndeki kasap dükkanında uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin Temmuz 2012'de yaptığı operasyonda, Mehmet Şöhmelioğlu'nu, amcasının kızı ve aynı zamanda yengesi olan Ayşegül Şöhmelioğlu'yla ilişkisi olduğu gerekçesiyle, "aile meclisi kararıyla" öldürdükleri iddiasıyla baba Mehmet, amca Mustafa ve kuzenleri İhsan, İdris ve Mehmet Şöhmelioğlu tutuklanmıştı.

Şubat 2016 tarihinde 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında 5 şüpheli, atılı suçu işledikleri yönünde yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.

Beraat kararından bir ay sonra bir televizyon kanalındaki yayına katılan Mehmet Şöhmelioğlu'nun annesi Semiye ve ağabeyi Mustafa Şöhmelioğlu, cinayetin faillerinin serbest bırakılan akrabaları olabileceğini iddia etmiş ve Ayşegül Şöhmelioğlu'nun öldürülen Mehmet Şöhmelioğlu'na duygusal mektup yazdığı iddiaları dile getirilmişti. Yayından 5 gün sonra da 4 çocuk annesi Ayşegül Şöhmelioğlu, Yeditepe Mahallesi 61 nolu Sokak'taki evinde ağabeyi İbrahim Halil Şöhmelioğlu tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.