KOCAELİ (AA) - Kocaeli Barosu, dün gerçekleştirilen ve bir avukatın hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Baro Başkanı Sertif Gökçe, Kocaeli Adliyesi önünde meslektaşlarıyla yaptığı basın açıklamasında, avukat Mehmet Samim Geredeli'nin silahlı saldırı sonucu vefat etmesinin kendilerini son derece üzdüğünü söyledi.

Kamu görevini yapan avukatlara yönelik sözlü, fili ve silahlı saldırıların kaygı verme niteliğinde arttığını ifade eden Gökçe, yaşanan olayların da bu kaygılarının yersiz olmadığını gösterdiğini ifade etti.

Gökçe, avukatların uyuşmazlıkların tarafı olmadığını kaydederek, şunları kaydetti:

"Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla bir tutularak hedef gösterilmesi, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez. Can güvenliğinin olmadığı, her şeyden önce yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin, teminatı savunma hakkının kullanılabilmesi mümkün değildir. Meslektaşlarımızın görevleri başında uğradığı hain saldırılar, savunma kurumuyla tüm yargıyı hedef almaktadır. Bu saldırının failleri bilmeliler ki savunma, alçakça saldırılara asla boyun eğmez, asla susmaz, susturulmaz."

Faillerin ve varsa azmettiricilerin, en kısa süre içerisinde yargı önüne çıkarılmalarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını beklediklerini belirten Gökçe, "Hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz." diye konuştu.

Gökçe, Geredeli'ye rahmet, ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

- Olay

Kocaeli Barosu avukatlarından Mehmet Samim Geredeli, dün Ömerağa Mahallesi Fethiye Caddesi'ndeki hukuk bürosunda, kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti.