PRİZREN (AA) - Kosova’nın güneybatısındaki Prizren'de bulunan Orkide Kadınlar Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler için "zeytin dalı nakışlı" atkı gönderdi.

Bir yıl önce kurulan ve 100’den fazla üyesiyle kadınlara yönelik değişik kurslar, seminerler ve kültürel geziler düzenleyen Orkide Prizren Kadınlar Derneğinin üyeleri harekatın gerçekleştiği bölgedeki soğuk kış şartları nedeniyle ördükleri ve "ana dualarıyla" renk kattıkları zeytin dalı nakışlı ve Türk bayraklı atkılarını, Afrin'deki Mehmetçik'e gönderilmek üzere hazırladı.

- “Atkıları gönderirken, aynı zamanda dualarımızı da gönderiyoruz”

Dernek Başkanı Sevgi Kervan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ordusu ve askerinin kutsal bir görevde bulunduğunu vurgulayarak, "Bizler de Kosova’dan, Prizren’den kadınlarımızın, annelerimizin desteğini göndermek amacıyla askerlerimize atkılar ördük." dedi.

Atkıları örerken orada bulunan askerlere dualarını da eksik etmediklerini ifade eden Kervan, "Buradan Afrin’de şu anda savaşta bulunan bütün Mehmetçiklerimize de bu atkıları gönderirken, aynı zamanda dualarımızı ve gönlümüzdeki sıcaklığı da gönderdiğimizin bir sembolü olarak, bu atkıları gönderiyoruz.”

Dernek üyeleri tarafından yaklaşık 50 atkı ördüklerini aktaran Kervan, bu tür dayanışma içerikli etkinliklere ileride de devam edeceklerini söyledi.

Kervan, "Türkiye bilindiği gibi bizim, Kosova’nın her zaman yanındaydı, bizler de Kosova olarak Türkiye’nin yanında olduğumuzu bir kez daha buradan bildirmek istiyoruz." dedi.

- "O evlatların hepsi bizim de evlatlarımız"

Dernek üyelerinden, emekli öğretmen Nazire Guşla, ördükleri atkılarla Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin yanında olduklarını göstermek istediklerini ifade etti.

"Üşümesinler diye, her ilmikte onları düşünüyoruz." diyen Guşla, "Allah onları korusun diyoruz. Sağ salim evlerine, sevdiklerine dönsünler. Bu atkı onların boyunlarını sardıkça biz de onları sarmış gibi olacağız. O evlatların hepsi bizim de evlatlarımız, onların her acısı bizim de acımız. Zaten Türkiye ağladıkça biz de ağlarız, Türkiye güldükçe biz de güleriz. Allah Mehmetçiklerimizi korusun." diye konuştu.

Atkılar, Afrin'deki askerlere gönderilmek üzere Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya'ya teslim edildi.