TRABLUS (AA) - Libya'nın Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, terörle mücadele eden Libyalıların Türk halkının teröristlere yönelik mücadelesini desteklediğine inandığını belirtti.

AA muhabirine konuşan Doğan, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrin'de terör örgütleri PYD/PKK/KCK/YPG ve DEAŞ'a karşı yürütülen "Zeytin Dalı Harekatı'na" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın geçen yıl yapılan Fırat Kalkanı Harekatı gibi terörle mücadele harekatı olduğunu ifade eden Doğan, operasyonun, Türkiye'ye 2017 yılında 700'den fazla taciz ve saldırının yapıldığı Afrin bölgesinin teröristlerden temizlenmesi amacıyla yapıldığını kaydetti.

"Türkiye ve Libya başta DEAŞ olmak üzere terör örgütlerine karşı kara birlikleriyle mücadele eden, savaşan iki dost ve kardeş ülke" olduğunu vurgulayan Doğan, harekat hakkında Libya hükümeti ile Dışişleri Bakanlığı'na bilgi sunduğunu ifade etti.

Doğan, "Terörle mücadele eden Libyalıların Türk halkının teröristlere yönelik mücadelesini desteklediğine inanıyorum. Harekat önümüzdeki dönemde başarılı bir şekilde tamamlanacaktır. Suriye'de istikrar ve barış sağlandığında bu bölge yine Suriye'nin toprağı olarak kalacaktır. Bizim amacımız sadece bölgedeki terörist unsurları yok etmektir." dedi.

Bazı Batılı ülkelerin harekatın süresi hakkında sorular sorduğuna işaret eden Doğan, "Operasyon, bölgeden terörist unsurlar çıkartılana kadar devam edecek. TSK bölgede sivil halkın zarar görmemesi için azami dikkati göstermekte. Bu da harekatın belli bir hızda devam etmesine neden olmaktadır." diye konuştu.