BEYRUT (AA) - Rusya'nın Beyrut Büyükelçisi Alexander Zaspkin, Soçi'de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne Lübnan'ın davet edildiğini açıkladı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya gelen Zaspkin, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Lübnan'ı, Soçi'de yapılacak Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne davet ettiklerini" söyledi.

Soçi toplantısının Suriye'de siyasi çözümün sağlanmasına yönelik çok önemli bir adım olacağını vurgulayan Zaspkin, "Cenevre görüşmelerine yardımcı olacak olan bu kongrede, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına dayanan siyasi çözüm konularını ele alacağız." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev, 20 Ocak'ta yaptığı açıklamada Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılacak ülkelerin listesi konusunda görüş birliğine vardığını duyurmuştu.

Suriye'deki ateşkesin garantör ülkeleri Rusya, İran ve Türkiye, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin 29-30 Ocak'ta Rusya'nın Soçi kentinde toplanması için anlaşmıştı.

Ulusal Diyalog Kongresi'nin ana gündeminin Suriyeli tarafların oluşturacağı anayasa komitesinin kurulması olacağı öğrenilmişti.