ANTALYA (AA) - Eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla Şanlıurfa'dan Antalya'ya gelen ve misafir edildiği evdeki yaşlı adamı öldürdüğü öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Kadriye Basmacı, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Basmacı, savunmasında, eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla Şanlıurfa'dan Antalya'ya geldiğini ve kimseyi tanımadığı için Antalya otogarından müştekinin yakını olan Fatma Çiftçi'den yardım istediğini ve kadın sığınma evini sorduğunu belirtti.

Çitfçi'nin karakola haber verme istediğini ancak ailesinin kendisine ulaşmasından korktuğu için engel olduğunu söyleyen Basmacı, bunun üzerine Çiftçi'nin evine gittiklerini, evde yaşlı adam ve kuzeninin bulunduğunu belirtti.

Akşam herkesin yemek yediğini sırada yaşlı adamın kendisine tacizde bulunduğunu, korktuğu için kimseye söyleyemediğini öne süren Basmacı, gece yattıklarında yaşlı adamın kendisini bıçak tehdidiyle taciz ettiği için onu öldürdüğünü iddia etti.

Tanık Fatma Çiftçi ise sanığı zor durumda olduğu için evlerinde misafir ettiklerini, dedelerinin sanığa tacizde bulunduğuna şahit olmadıklarını öne sürdü.

Sesler üzerine sabah yaşlı adamın odasına gittiklerinde sanığın elinde bıçak olduğunu ve dedelerini öldürülmüş halde bulduklarını belirten Çiftçi, "Olayın şokunu yaşadığım bu esnada sanığa dönerek biz sana ne yaptık dedim, sanık da benim bu tepkim üzerine 'O da kurtulsun, ben de kurtulayım.' dedi." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklikler giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 26 Mayıs 2017'de Kadriye Basmacı (29), misafir olduğu evdeki Kadir Nevruz'u (83) bıçaklayarak öldürmüş, olayın ardından tutuklanmıştı.