VARŞOVA (AA) - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Polonya'nın, AB'deki oy hakkının elinden alınması sürecini başlatan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'na tepki gösterdi.

Morawiecki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Komisyonu'nun, Polonya hakkında aldığı karara tepki göstererek, ülkesinin de AB gibi hukukun üstünlüğünü koruma konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Brüksel tarafından eleştirilen adalet sistemi reformunun ülkesi için vazgeçilmez olduğunu savunan Morawiecki, ''Varşova ve AB Komisyonu arasındaki iletişimde açıklık ve dürüstlüğe ihtiyaç var. Ben, Polonya'nın egemenliği ve Birleşik Avrupa düşüncesinin barışık olduğuna inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Hükümet Sözcülüğünden yapılan açıklamada ise Başbakan Morawiecki'nin 9 Ocak'ta AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Brüksel'de bir araya geleceği belirtildi.

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, AB Komisyonu üyelerinin haftalık toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "AB Komisyonu olarak Polonya'da hukukun üstünlüğünün ciddi ihlal edildiği sonucuna vardık. AB Komisyonu olarak Polonya'ya yönelik 7. madde prosedürünü yürürlüğe koymaya karar verdik." ifadelerini kullanmıştı.

AB Komisyonu, Polonya'daki yargı reformunun hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı olduğunu ileri sürüyor.