İSTANBUL (AA) - QNB Finansbank, geçen yıl 1 milyar 603 milyon lira net dönem kârı elde etti.

QNB Finansbank, 2017 yılına ilişkin finansal sonuçlarını yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. Buna göre bankanın toplam kredileri, bir önceki yıl sonuna kıyasla yüzde 31 artarak 82 milyar 683 bin liraya ulaştı.

Bankanın toplam aktifleri 207'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 24 artışla 125 milyar 857 milyon liraya yükseldi. Banka geçen yıl 1 milyar 603 milyon lira net dönem kârı elde etti.

Müşteri mevduatı yüzde 26 artışla 65 milyar 297 milyon liraya ulaştı. Bankanın yıl sonu itibarıyla öz kaynaklar toplamı yüzde 20 artarak 12 milyar 155 milyon lira, sermaye yeterlilik rasyosu da yüzde 15 olarak gerçekleşti.


- "Ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olmayı sürdüreceğiz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, 30'uncu yılını kutlayan bankanın 2017 yılını hedeflerinin üzerinde yüksek karlılık ve sektörün üzerinde büyüme ile kapattığını belirtti.

Geçen yıl bankanın güçlü finansal yapısı ve kredi notlarıyla fonlama kaynaklarını çeşitlendirerek geniş yatırımcı kitlelerine ulaştıklarını ifade eden Güzeloğlu, "Mali teşvikler ve Kredi Garanti Fonu'nun destekleriyle yaşanan kredi genişlemesi sürecinde QNB Finansbank olarak aktif bir rol üstlendik. 2018'de mali politikanın desteğinin süreceğini ve Türkiye ekonomisinin istikrarını koruyacağını düşünüyoruz. Türk bankacılık sektörü güçlü altyapısı ile ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Güzeloğlu, QNB Finansbank'ın ekonomiyi desteklemenin yanında kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına bu yıl da devam edeceklerini belirtti.

Geleceğin liderlerini bugünden yaratma misyonu çerçevesinde eğitim, sanat, spor ve girişimcilik alanlarına desteklerini sürdüreceklerinin altını çizen Güzeloğlu, "Çocuklar kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizin odağı olmaya devam edecek. Minik Eller Büyük Hayaller platformumuz şu ana kadar binlerce çocuğa ulaştı. Önümüzdeki dönemde de çocukların ve gençlerin yaratıcılıklarını, analitik düşünmelerini destekleyen yeni çalışmaları hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.