İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve "Sabah Namazı Devrimi" adlı topluluk tarafından Ruanda'da merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan adına inşa edilen cami hizmet vermeye başladı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum Müslümanlar için cami ve medrese inşa eden İHH, "Sabah Namazı Devrimi" ile sosyal medya duyurularıyla toplanan bağışlarla geçen ramazanda Ruanda'da cami yaptırmaya başladı. Merhum Başbakanlardan Necmettin Erbakan adına inşa edilen cami, dualarla hizmete açıldı.

En yakın caminin 21 kilometre uzaklıkta olduğu Kayonza Bölgesi'nde açılan camide, aynı anda 150 kişi ibadet edebilecek. Camide ibadetin yanı sıra Müslüman gençler, İslami eğitim alma imkanına kavuşacak. Camiden bölgede yaşayan bin 200 Müslüman yararlanacak.

İHH yetkilileriyle bölgeye giden "Sabah Namazı Devrimi" gönüllüsü Derda Şanalmış, camiye, ümmet ve umumi olarak insanlık için yaptıklarıyla tarihin mühim şahsiyetlerinden biri olduğuna inandıkları için Necmettin Erbakan'ın ismini verdiklerini söyledi.

Ruanda'da nüfusun yaklaşık yüzde 10'unun Müslüman olduğunu belirten Şanalmış, "Ruanda denildiğinde akıllara 1994 yılında gerçekleştirilen tarihin belki de en büyük soykırımlarından biri geliyor. Bu soykırım neticesinde bu topraklarda yaklaşık 1 milyon insan katledilmişti. Caminin yapımında maddi manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun, katkı sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve "Sabah Namazı Devrimi" tarafından Somali'de Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi inşa edilecek.