Simurg Alibeyköy Bilgi Evi’nin başlattığı "İyiliğe Göz Açın" projesi kapsamında bu hafta Eyüpsultan Meydanı’nda kermes düzenlendi.

Afrika’da bulunan katarakt hastaları için Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Simurg öğrencileri düzenledikleri kermesle katarakt hastalarına umut olmaya devam ediyor. Daha önce yapılan yardım faaliyetleriyle Afrika’daki 30 katarakt hastasının tedavisini üstlenen öğrenciler yardımlarına bir yenisini daha ekledi. Eyüpsultan Meydanı’nda düzenlenen kermeste, 71 katarakt hastasının tedavisi için kullanılabilecek kazanç elde edildi. Sağlık haftasıyla birlikte öğrenciler, yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli uzatarak farkındalık da oluşturuyor. Ayrıca yardım çalışmalarına destek amaçlı her kurumda kumbara bulunuyor. Öğrenciler bu kumbaralara katkı sağlayarak katarak hastalarına umut oluyor.

Kermesten toplanan yardımlar Yeryüzü Doktorlarına teslim edilecek. Yeryüzü Doktorları da Afrika’daki belli bölgelerde katarakt hastalarını ameliyat edecek. Bu sayede Türkiye’deki kardeş eli Afrika’daki hastalara değmiş olacak.

Alibeyköy Bilgi Evi öğrencilerinden Merve Aktaş yaptığı açıklamada, “Eyüpsultan Belediye Başkanımız Remzi Aydın’ın tavsiyesiyle böyle bir organizasyon düzenledik. Evlerimizde börekler, pastalar, yemekler yapıp bu kermeste satışa sunduk. Herkes elinden geldiğince çok büyük ilgi gösterdi. Evimizde hazırladığımız o küçük şeylerle birçok hastanın görebilmesine umut olduk. Bize yardım edebilme mutluluğunu yaşattıkları için başta Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.