ANKARA (AA) - Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) ile Öz Orman-İş ve Çelik-İş sendikaları, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatını desteklediklerini açıkladı.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, TSK tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirtti.

Suriye sınırında terör devletinin kurulmasına elbette izin verilemeyeceğini vurgulayan Çelikus, harekatın camialarınca olumlu karşılandığını ifade etti.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, açıklamasında, Türkiye'ye yönelik güvenlik tehdidinin ortadan kaldırılması için bu operasyonun yapılmasının zorunlu hale geldiğinin altını çizdi.

Bu harekatın atılması gereken çok önemli ve kritik bir adım olduğuna dikkati çeken Değirmenci, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin sınır güvenliği ve ülkemizin menfaatleri için Suriye'nin kuzeyinde bu operasyon başlatıldı. Ülkemizin terörist unsurlarla komşu olmaması için, ülkemizin huzur ve güvenliğinin tehdit edilmesinin önüne geçmek için bu harekatı destekliyoruz. Tıpkı 80 milyon gibi çelik işçileri olarak bizlerin de elleri semaya açılmış durumdadır. Dualarımız ve gönlümüz askerlerimiz ile birlikte."

Öz Orman-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada ise harekatın hayırlı olması temennisinde bulunularak şunlar kaydedildi:

"Devletimiz ve milletimiz, ülkemizin bekasına karşı oluşturulan terör ve fitne yapılanmalarını yok edecek güçtedir. Emeğin temsilcileri olarak, devletimizin bekası ve hem milletimizin hem de Suriye'deki kardeşlerimizin huzuru ve güvenliği için daha önce yapılan Fırat Kalkanı Harekatı ve şimdi başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile bundan sonra yapılacak her türlü gazada devletimizin, hükümetimizin ve ordumuzun yanında yer alıyoruz."