RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu'nun, vatandaşların özel sektörde çalışmasını teşvik etmek amacıyla bir kurum oluşturulması kararı aldığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, özel sektörde vatandaşların istihdamını sağlamak ve teşvik etmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı bünyesinde yeni bir daire kurulması yönünde karar aldığı ifade edildi. Kurulacak dairenin yeni iş imkânları oluşturma görevini de üstleneceği belirtildi.

Toplantıda ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı aktarıldı. Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden Kral Selman bin Abdülaziz'in, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinin içeriğine dair bilgi verdiği kaydedildi.

Diğer Körfez ülkeleri gibi Suudi Arabistan'da da özel sektördeki istihdamın büyük bölümünü yabancı işçiler oluşturuyor. Geçen yılın verilerine göre ülkedeki 13,7 milyon işçinin yaklaşık 10 milyonu yabancı.

Yerli işçi çalıştırmanın sadece sigorta, iletişim ve ulaştırma sektörlerinde şart koşulduğu Suudi Arabistan'daki işsizlik oranı yüzde 12,8'e ulaşmış durumda.