İSTANBUL (AA) - Engineering News Record (ENR) dergisi tarafından düzenlenen "En İyi Küresel Projeler" yarışmasında, TAV-Al Arrab Contracting Ortak Girişimi’nin yapımını gerçekleştirdiği Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5 Projesi, "Havalimanı" kategorisinde başarı ödülüne layık görüldü.

TAV İnşaat açıklamasına göre, havalimanı inşaatında dünyada ilk sırada yer alan TAV İnşaat, sektörün saygın yayınlarından ENR tarafından her yıl düzenlenen "En İyi Küresel Projeler" yarışmasında ödüllendirildi. TAV-Al Arrab Contracting Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirilen Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5 Projesi "Havalimanı” kategorisinde başarı ödülünü kazandı.

New York’ta düzenlenen törende ödülü TAV İnşaat adına Suudi Arabistan, Bahreyn ve Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kaur aldı.

Kaur, ödüle ilişkin değerlendirmesinde, "Riyad Havalimanı Terminal 5 projesi, Suudi Arabistan’da Cidde Havalimanı SAEI Uçak Bakım Hangarları ve Medine Havalimanı projelerinden sonra gerçekleştirdiğimiz üçüncü proje oldu. Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi olan Medine Havalimanı projesinde gösterdiğimiz başarı sonrasında; Yanbu, Qassim ve Hail Havalimanları’nın geliştirilmesi ve işletmesi için de yakın zamanda Suudi Arabistan Sivil Havacılık İdaresi tarafından seçildik. Yerel ortaklarımızla uyumlu bir şekilde çalışarak bu bölgede büyümemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

King Khaled Havalimanı’nda yer alan 104 bin 500 metrekare büyüklüğe sahip Terminal 5'in aynı anda yedi geniş gövdeli veya 16 dar gövdeli uçağa hizmet verebildiğini aktaran Kaur, "Sözleşme kapsamında ayrıca yaklaşık 3 bin araçlık çok katlı otopark ile havalimanı operasyon merkezi, itfaiye binası, enerji santrali, apron ve hava tarafı alt yapısıyla terminali mevcut terminallere bağlayan viyadüklü yollar ve altyapı çalışmaları da TAV-ACC Ortak Girişimi tarafından gerçekleştirildi." diye devam etti.

TAV İnşaat, 2015 yılında da ENR En İyi Küresel Projeler yarışmasında ödüllendirilmiş ve Medine Emir Muhammed Bin Abdulaziz Havalimani, kendi kategorisinde dünyanın en iyisi seçilmişti.