ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Myanmar'ın Yangon kentinde faaliyet gösteren Müslüman Mahar Mon Myat Setanar Derneğine ambulans desteğinde bulundu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yangon'da ihtiyaç sahibi hastalara ücretsiz hizmet veren Mahar Mon Myat Setanar Derneğine ambulans yardımı yaptı.

Mahar Mon Myat Setanar Derneği Kurucu Üyesi Ahmet Tin Myint, ambulansların devir teslim törenindeki konuşmasında, TİKA'nın bu yardımının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Son aylarda bizleri arayanların sayısı bir hayli artmıştı. Yalnız mevcut kapasitemizle herkese yetişemiyorduk. Şimdi sağlanan araç ve donanım desteği ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabileceğiz. Bugün, bizimle olan TİKA’ya, gönüllülerimize ve törene katılanlara çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Acil arama merkezine bağlı çalışan dernek, mobil telefon ağı sayesinde acil sağlık müdahalesine ihtiyaç duyan hastalara erişiyor. Hastaneye sevklerde sıkıntı yaşayanlar, derneği arayarak mobil ambulans hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Dernek, son altı ayda yaklaşık 800 hastayı tedavi merkezlerine ulaştırdı.