TRABZON (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski polis memurunun yargılandığı davada tanık olarak dinlenen kişi itiraflarda bulundu.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Şahin ile avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmaya tanık olarak katılan F.Ç. beyanında, Of ilçesinde görev yapan Bayram Şahin'i sohbet programlarından tanıdığını söyledi.

Sohbeti kendisinin verdiğini aktaran F.Ç, sohbetleri bazen Yomra ilçesinde kendi evinde, bazen de sanığın Of ilçesindeki konutunda gerçekleştirdiklerini belirtti.

Tanık, mahkeme başkanının kod isim kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorusu üzerine, "İçimizde kod isim kullanan ben vardım. Benim kod ismim Furkan'dı. Kod ismi katılımcılar değil, organize eden ve konuşmacılar kullanırdı." dedi.

Bayram Şahin dışında toplantılara yine Of ilçesinde çalışan başka bir polis memurun daha katıldığını anlatan F.Ç, "Musa" kod isimli kişinin sanık Şahin ve kendisinin telefonuna Bylock programını yüklediğini, daha sonra bu kişinin gerçek adının "Mesut" olduğunu öğrendiğini dile getirdi.

Mahkeme başkanı bu durum üzerine, "Birbirinizin bile gerçek ismini bilmiyorsunuz. Bir şey yoksa neden isminizi birbirinizden saklıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

F.Ç, 2015 yılı sonlarında kendisinin sohbet vermeyi bırakarak "Musa" kod isimli kişinin sohbetlerine devam ettiğini aktardı.

Mahkeme başkanı, "Onlar Of'tan geliyor seni dinliyor. Sen çok büyük zat mısın da senin yanına kadar geliyorlar tuhaf değil mi?" sorusu üzerine F.Ç, "Kur'an-ı Kerim okuyorduk, hatim okuyorduk. O dönem tuhaf gelmiyordu." diye konuştu.

Sanık Bayram Şahin ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, savunma yapabilmek için mahkemeden ek süre istedi.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.