ANKARA (AA) - TRT 6. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı, "Çocuk Medyasında Temsil, Çoğulculuk ve Entegrasyon: Sorunlar ve İmkanlar" başlığıyla İstanbul'da düzenlenecek.

TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Grand Cevahir Otel'de 1 ve 2 Kasım'da düzenlenecek konferans, alanında uzman profesyonelleri ağırlayacak.

Konferans, "Çocuk Medyasında Temsil, Çoğulculuk ve Entegrasyon: Sorunlar ve İmkanlar" başlığıyla gerçekleştirilecek.

Konferansta, çocuk medya kuruluşları, yayın birlikleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarından profesyoneller çeşitli sunumlar yapacak. Oturumlarda yerli ve yabancı akademisyenler, içerik sağlayıcılar ve sektör temsilcileri de farklı başlıklarda sunum ve özel araştırmalarını paylaşacak.

Programın ilk günü "Göçmen Çocukların Entegrasyonu ve Medya Kullanımı" ile "Engelli Çocuklar İçin Medya: Kaynaştırma, Eğitim İmkanları ve Erişilebilirlik" gibi konulara değinilecek.

İkinci gün ise "Medya İçeriklerinde Sığınmacı ve Göçmen Çocuklar" ve "Medyada Etnik Temsil" başlıklı sunumlar yapılacak. Konferans, organizasyon boyunca özel atölye çalışmalarıyla desteklenecek.

- Kısa Film Yarışması kazananları açıklanacak

Organizasyonda, "Türkiye'de Suriyeli Çocuk Olmak" adlı kısa film yarışmasının sonuçları da açıklanacak.

Amatör ve profesyonel kısa filmcileri desteklemek, yüksek nitelikli kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak ve Türkiye'de Suriyeli çocukların yaşamlarına daha yakından bakarak kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmanın kazananları, ödülünü, konferans özel davetlisi yönetmen Mecid Mecidi'nin elinden alacak.