İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TRT'nin, çağı ve uygulamaları takip eden değil, öncü ve örnek bir kurum olduğunu söyledi.

Arslan, Haliç Kongre Merkezi'nde TRT'nin televizyon yayıncılığına başlamasının 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kuruma nice 50 yıllar diledi.

Kendisine genellikle "Ulaştırma Bakanı" olarak hitap edildiğini dile getiren Arslan, ulaştırmanın yanında denizcilik ve haberleşme konularında da sorumluluklarının bulunduğunu hatırlattı. Yayıncılığın altyapısında görev aldıklarını dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

"TRT'nin geldiği bu nokta, az önce Genel Müdürümüz söyledi, artık 15. kanaldan bahsediliyor ve sadece Anadolu coğrafyası değil dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye'den haberleri alabileceğiniz, dünyadan ve Türkiye'den haberdar olabileceğiniz bir yayıncılık anlayışı ve kaliteli bir yayın akışı var. İşte buna aracılık etmek adına bizler de haberleşme kısmında, altyapıda ciddi emekler sarf ediyoruz, bundan sonra da sarf etmeye devam edeceğiz."

TRT'nin, çağı ve uygulamaları takip eden değil, öncü ve örnek olan bir kurum olduğunu kaydeden Arslan, kurumun başarılarının devamını dileyerek, "Hem yaptıkları yayıncılık anlayışıyla hem yaptıkları yayın kalitesiyle örnek olsunlar bizi de adeta daha kaliteli hizmetler vermeye daha kaliteli altyapılar oluşturmaya zorlasınlar. Bu anlamda ciddi bir mesafe alıyoruz, bu alanda ciddi bir gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Arslan, iletişim alanında gelinen noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın destekleri ve himayelerinin yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışanlarının da büyük payının bulunduğunu vurgulayarak, TRT'nin emektarlarını saygı ve minnetle andıklarını söyledi.

Tarih boyunca şehit düşenleri anan, gazilere uzun ömür dileyen Arslan, "Bu ülkenin istiklali ve istikbali söz konusu olunca 80 milyonun her bir ferdi şehadet şerbeti içmeye hazır. Mehmetçiğimize, Silahlı Kuvvetlerimize Zeytin Dalı Harekatı'nda başarılar, muvaffakiyetler diliyoruz. Bilsinler ki 80 milyon her zaman onlarla, 80 milyon her zaman onların duacısı. Bizler de, bu ülke adına sorumluluk alanlar her zaman onların yanında olduğumuz gibi ecdadın vatan olarak bize bıraktığı bu toprakları daha fazla mamur etmek, daha fazla imar etmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu..