TRABZON (AA) - Trabzon'da, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan Mehmetçik'e destek amacıyla örülen bere ve atkı gibi kışlık giyecekler, Hatay'ın Antakya ilçesine gönderildi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon Temsilciliği ile Kadın ve Aile Koordinatörlüğünce yürütülen "Yeni Neslin Nene Hatunları Mehmetçik İçin Örüyor" ve "Mehmetçik Amcaya Mektup" kampanyalarına destek veren gönüllüler, 27-31 Ocak'ta askerler için kışlık giyecekler ördü.

Hazırlanan giyecekler, yaklaşık 100 kutuya konularak Antakya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gönderilmek üzere kargoya verildi.

TÜGVA Trabzon Temsilcisi Osman Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın 20 Ocak'ta başladığını anımsatarak, "İlk günden beri Türkiye, tek yumruk ve tek yürek halinde bütün cihana karşı direnmekte ve mücadele etmektedir. Bu millet küllerinden doğmuş ve tarih yazmış bir millettir. 15 Temmuz gecesi darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına ve silahlarına boyun eğmeyen Türk milleti, sınırlarını tehdit eden saldırılar karşısında da yine dimdik bir duruş sergilemektedir." diye konuştu.

Türkiye'nin birçok terör saldırısı ve darbe girişimine karşı dimdik durarak bugünlere geldiğini ifade eden Ergün, şunları kaydetti:

"Kalleşler ordusuna karşı kahraman Türk ordusu, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini Allah'ın izniyle halledecektir. Bu savaş, psikolojik bir savaştır. Sadece tankla, topla, tüfekle, askerle tamamlanamaz. Herkes tarafını belli etmelidir. Askerimiz dışarıda savaşırken bizler de safları sımsıkı tutmalı, ülkemiz için elimizden gelen neyse onu yapmalıyız. TÜGVA İl Temsilciliği olarak bizler, bu süreçte gerçekleştirdiğimiz projelerimizle şanlı ordumuza bir nebze olsun psikolojik destek sağlamayı hedefledik."

Ergün, ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği ve bütünlüğü açısından hayati önem arz eden Zeytin Dalı Harekatı'nın milli mesele olduğuna dikkati çekerek, ulusal güvenliği korumak amacıyla devletin aldığı bu kararın arkasında olduklarını sözlerine ekledi.